Wat te doen bij autoschade?

Autoschade is heel vervelend. Naast dat het er vaak voor zorgt dat u uw auto een tijdje kwijt bent, is het vaak een hoop geregel, helemaal als er nog een andere betrokken partij is. Om de zorgen te beperken en alles zo snel mogelijk af te handelen, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen bij autoschade. Daarom leggen wij u graag uit wat u moet doen bij autoschade!

1. Zorg dat u veilig bent

Schade rijden kan op een heleboel manieren gebeuren. Het kan zijn dat u een paaltje raakt en langs de garage moet, maar helaas kunt u ook erger meemaken. Als u betrokken bent bij een ongeluk of schade rijdt op een gevaarlijke plek, is het belangrijk dat u eerst zorgt dat u zelf veilig bent. Staat u op de snelweg? Zorg dan dat u achter de vangrail gaat staan en trek een veiligheidshesje aan.

2. Bel de hulpdiensten indien nodig

Als er sprake is van flinke materiële schade of zelfs letselschade, moet u direct de politie en indien nodig een ambulance bellen. Bel 112, behalve bij lichte blikschade. Bij beperkte materiële zonder gevaar voor uzelf of anderen, kunt u het samen met de andere betrokken partij oplossen. Zorg er wel te allen tijde voor dat het schadeformulier door beide partijen juist en volledig wordt ingevuld en ondertekend. Komt u er niet uit? Dan kunt u 0900 – 8844 bellen. Dit is het landelijke nummer van de politie; zij kunnen u doorverbinden met het regionale bureau.

3. Zorg voor een veilige plek voor de voertuigen

Als u de auto’s kunt laten staan, is dat fijn. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat u op een drukke weg staat, is het verstandig om eerst foto’s te maken van de situatie en de beschadigde voertuigen. Markeer daarnaast de plaats van het ongeval. Doe dit echter alleen als dit veilig gedaan kan worden!

4. Getuigen

Zijn er getuigen? Noteer dan hun naam en adresgegevens of eventueel een kenteken als u de de andere betrokkene(n) van het ongeval niet heeft kunnen spreken. In geval van onenigheid over de toedracht van een ongeval kunnen getuigenissen van doorslaggevende aard zijn.

5. Sleepdienst

Als u niet meer verder kunt rijden, bent u genoodzaakt een sleepdienst in te schakelen. Op de zogenaamde groene kaart, welke gelijktijdig is afgegeven met uw verzekeringspolis, staat het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekering vermeld. Zij zorgen ervoor dat uw auto wordt weggesleept en naar Autoschadebedrijf De Wilde wordt gebracht. Het sleepbedrijf brengt de kosten voor deze dienst in rekening bij de alarmcentrale, welke vervolgens de declaratie daarvan bij uw verzekering in gang zal zetten.

6. Verzekering? Schakel Autoschadebedrijf de Wilde direct in!

Uw verzekeraar heeft, op basis van kwaliteit en prijsstelling, afspraken gemaakt met diverse autoschadebedrijven. Autoschadebedrijf de Wilde is zo’n bedrijf en heeft met veel verzekeringsmaatschappijen afspraken gemaakt, waaronder o.a: Univé, Aegon, Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Avéro Achmea, FBTO en Schadegarant.

Als u schade rijdt, en uw verzekeringsmaatschappij heeft een samenwerking met Autoschadebedrijf de Wilde, kunt u direct bij ons terecht. Dat betekent dat wij u helpen bij het invullen van het schadeformulier en contact opnemen met de verzekeraar. Daarnaast zorgen wij voor schadeherstel, verstrekken we heldere statusinformatie en leveren we ten slotte uw auto weer in perfecte staat af.

Goed om te weten: als verzekerde heeft u (meestal) recht op gratis vervangend vervoer, een gunstig eigen risico en 4 jaar garantie op de autoreparatie.

Let op!

 • Bent u casco verzekerd? Meld de schade dan bij uw eigen verzekeraar of laat dit door ons doen.
 • Bent u niet casco verzekerd maar is de tegenpartij schuldig aan het ongeval? Meld de schade dan bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij of laat de tussenpersoon dit regelen. Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft dan adviseren wij u om deze in te schakelen.
 • In overige gevallen hoeft u de schade niet te melden aan uw verzekeringsmaatschappij. De kosten voor het herstellen van de schade zijn voor eigen rekening.

Meld uw schade nu bij ons of lees hoe wij te werk gaan bij autoreparatie.

Autoschade opgelopen?

Heeft uw auto schade opgelopen? Dan kunnen wij die voor u oplossen. Vul onderstaande formulier in of bel direct 0578 – 57 67 77.


  Voor vestiging*:

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen.

  Autoschade video's
  Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.