Kunststofreparatie

Een beschadigde kunststof bumper of een beschadiging op andere kunststof delen van de auto zijn veelvoorkomende schades. Voor het herstellen van schade, scheuren of gaten in kunststof is een kunststofreparatie nodig. Met een door de jaren heen ontwikkelde methode kan dit vaak goedkoper gerepareerd worden dan vervangen. De beschadigingen worden door Autoschadebedrijf de Wilde met zorg hersteld, zodat er van die lelijke beschadiging niets meer te zien is. Kunststof bumper repareren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Welke auto-onderdelen vallen onder kunststofreparatie?

Tegenwoordig zijn veel auto-onderdelen gemaakt van kunststof. Niet alleen in de bekleding, maar ook de buitenzijde, zoals bijvoorbeeld de bumper. Het voordeel van een kunststof bumper is dat het een mate van veerkracht heeft. Mocht u met de bumper iets raken, keert de bumper in veel gevallen terug naar de oorspronkelijke vorm. Als deze botsing iets harder is, kan de bumper breken, waardoor er een gat of barst ontstaat. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk herstellen.

Auto kunststofreparaties kunnen we, zoals de naam al zegt, alleen uitvoeren bij schade aan kunststof onderdelen. Hieronder vallen onder andere:

 • Bumper;
 • Dashboard;
 • Spiegelkappen;
 • Grille;
 • Deurpanelen;
 • Kunststof bekledingen.

Hoe werkt een kunststofreparatie?

Bij kunststofreparatie wordt het kunststof onderdeel, bijvoorbeeld de bumper, eerst gedemonteerd. Vervolgens wordt het door middel van een kunststof plamuur weer hersteld naar de originele staat. In het geval van een gelakte bumper wordt deze, nadat hij is gerepareerd, weer in de juiste kleur gespoten. Bij ongelakte bumpers wordt de structuur en kleur nagebootst. Na de kunststofreparatie ziet u dus niks meer van de schade!

Gaat het om een grote beschadiging? Dan is kunststofreparatie niet altijd mogelijk en zullen we het onderdeel vervangen. Uiteraard zullen wij u hiervan op de hoogte brengen, voordat wij de reparatie uitvoeren.

Wat kost een kunststof bumper repareren?

De kosten van een kunststof bumper repareren zijn afhankelijk van de grootte van de schade. Om een kostenindicatie te ontvangen, kunt u langskomen om de auto door ons te laten nakijken. Na akkoord van u kunnen wij de kunststof bumper repareren. Na de reparatie ziet u niks meer van de schade!

Blijf niet te lang rijden met de schade aan uw bumper of andere kunststof onderdelen. De schade kan dan groter worden, waardoor de kunststofreparatie complexer wordt en dus ook de kosten kunnen oplopen.

Service van Autoschadebedrijf de Wilde

Wilt u uw kunststof bumper laten repareren? Dan bent u bij Autoschadebedrijf de Wilde aan het juiste adres. Wij staan voor veiligheid, kwaliteit en zekerheid. Ook duurzaamheid is erg belangrijk voor ons. Dat is de reden dat wij onze vestigingen in Vaassen en Twello volledig duurzaam hebben ingericht.

Ook over de verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor wij u altijd kunnen helpen met het invullen van het schadeformulier en contact kunnen opnemen met uw verzekeraar.

Meer informatie over kunststofreparatie? Neem dan vooral contact met ons op. Bij ons kunt u ook rekenen op andere autoreparaties, zoals richtwerk, spuitwerk en plaatwerk. Wij ontvangen u graag in onze vestigingen in Vaassen en Twello.

Kunststofreparatie

Wilt u uw kunststof bumper laten repareren? Dan bent u bij Autoschadebedrijf de Wilde aan het juiste adres. Vul onderstaande formulier in of bel direct 0578 – 57 67 77.


  Voor vestiging*:

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen.

  Autoschade video's
  Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.