Sterretje in de ruit: wat nu?

Een sterretje in uw autoruit is heel vervelend. Naast dat het er niet mooi uitziet, kan het ook gevaarlijk zijn. In deze blog vertellen wij u wat de risico’s van een sterretje in uw autoruit zijn en wanneer u actie moet ondernemen. Zo kunt u met een gerust hart weer veilig de weg op!

Risico’s van een sterretje in de ruit

Wanneer er een steentje tegen uw voorruit tikt tijdens het rijden, hoeft u niet meteen bang te zijn dat uw ruit barst en uit elkaar valt. Voorruiten zijn namelijk gemaakt van twee lagen glas met daartussenin folie. Dankzij deze plakfolie kan uw voorruit niet verbrijzelen, zelfs niet als u een botsing maakt. Wel kan een steentje tegen de voorruit voor een beschadiging zorgen, namelijk een sterretje in de ruit.

Heeft u een sterretje in de voorruit? Dan is het belangrijk om te weten dat een sterretje in sommige gevallen tot een scheur in uw autoruit kan leiden. Helemaal in de winter is dit risico groot door de temperatuurverschillen. Als er tijdens het rijden een barst in uw voorruit ontstaat, kan dat een gevaarlijke situatie opleveren. Bovendien moet bij een barst in de ruit uw hele ruit worden vervangen. De kosten daarvan zijn een stuk hoger dan de kosten van reparatie van een sterretje.

Een sterretje in uw ruit kan dus gevaarlijk zijn en het is dan ook aan te raden om een sterretje zo snel mogelijk te laten repareren. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties én hogere kosten.

Let op: de zij- en achterruiten van uw auto zijn vaak gemaakt van gehard glas. Deze kunnen dus wel verbrijzelen. Bij schade aan een van deze ruiten, worden deze altijd vervangen.

Wat moet ik doen bij een sterretje in de ruit?

Heeft u een sterretje in de ruit? Dan kunt u het beste direct een afspraak inplannen om de ruit te laten repareren. U kunt natuurlijk ook altijd langsrijden bij Autoschadebedrijf de Wilde in Twello of Vaassen. Wij kunnen uw ruit snel repareren en eventueel ook vervangen als dat nodig is. Wij hebben jarenlange ervaring in het vak en staan voor veiligheid, kwaliteit en zekerheid. Als u bij ons bent langsgeweest, kunt u weer veilig de weg op!

Voordat u bij ons langskomt, moet u vaak nog een stukje rijden. Als u in de auto stapt, is het goed om uw ruitverwarming geleidelijk aan te zetten. Zo ontstaan er geen snelle temperatuurverschillen en wordt de kans op verder uitscheuren van het sterretje beperkt. Heeft het gevroren? Gooi dan ook geen warm water tegen het raam om het te laten ontdooien; dit heeft hetzelfde effect.

Hoe voorkom ik een sterretje in de ruit?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. U kunt daarom met een aantal zaken rekening houden, zodat de kans op een sterretje in de ruit wordt verkleind.

 • Pas op bij wegwerkzaamheden. Bij wegwerkzaamheden liggen er vaak losse steentjes op de weg. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te rijden en uw snelheid te matigen. Zo rijdt u veilig en verkleint u de kans op schade.
 • Houd afstand. Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar afstand houden van de auto voor u, maakt de kans op een sterretje in uw ruit kleiner. Wanneer de auto voor u over een steentje heen rijdt en deze de lucht in schiet, zal deze bij afstand minder snel op uw voorruit terechtkomen.
 • Vrachtwagens vermijden. Net als dat u voorzichtig moet zijn bij wegwerkzaamheden, is het goed om niet te lang achter vrachtwagens te rijden. Soms zitten trailers net iets te vol met bijvoorbeeld grind, en dat vormt een risico voor uw auto.
 • Vervoer spullen voorzichtig. Als u uw kofferbak vult met spullen en de achterklep dichtgooit zonder goed op te letten, loopt uw ruit risico. Ook van binnen kan er namelijk een sterretje in de ruit ontstaan.

Is het ‘kwaad’ al geschied? Geen zorgen. Wij verzorgen graag de ruitreparatie of -vervanging! Zo kunt u in no time weer veilig de weg op.

Ruitschade opgelopen?

Heeft uw ruitschade opgelopen? Dan kunnen wij die voor u oplossen. Vul onderstaande formulier in of bel direct 0578 – 57 67 77.


  Voor vestiging*:

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen.

  Autoschade video's
  Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.