Duurzaamheid bij Autoschade de Wilde in Vaassen en Twello

Met het item ‘Duurzaam’ brengen we telkens een bedrijf uit ons netwerk in beeld. We selecteren dit bedrijf omdat het iets bijzonders doet op het gebied van duurzaamheid en stellen daar een aantal vragen over. Deze keer zijn we bij Autoschade de Wilde in Vaassen waar we directeur en eigenaar Gerard de Wilde de volgende vijf vragen voorlegden:

1. Wat doet jullie bedrijf precies op het gebied van duurzaamheid?

Oké, waar zal ik beginnen? Op beide vestigingen van Autoschade de Wilde (in Vaassen en Twello) doen we namelijk best veel op het gebied van duurzaamheid. Alles ligt overzichtelijk vast in ons MVO-rapport. En we zijn gecertificeerd op basis van Groen Gedaan, ISO-14001 en de CO2 Prestatieladder.

Er liggen zonnepanelen op het dak waar, onder andere, onze milieuvriendelijke borstelloze wasstraat op draait. Wij werken waar mogelijk met luchtdrogende producten of maken gebruik van UV en infrarooddroging waardoor we minder hoeven te stoken. Ook schuren we elektrisch in plaats van lucht aangedreven. Na sluitingstijd schakelen de compressoren automatisch uit en gaat de ketel dicht. Afplakken doen wij met gerecycled papier en we spuiten met watergedragen producten die minder belastend zijn voor het milieu. Onze mengruimte en plamuurtafel zijn volledig van roestvrijstaal.

Verder is 5% van onze inkoop onderdelen gebruikt en/of gereviseerd en scheiden we ons afval zo uitgebreid mogelijk. De leenauto’s die wij onze klanten aanbieden, hebben bij voorkeur een lage CO2-uitstoot of zijn hybride/elektrisch aangedreven. Klanten mogen natuurlijk ook gebruik maken van onze leenfietsen. Tenslotte werken wij op kantoor zoveel mogelijk papierloos. We versturen inmiddels 80% van onze facturen digitaal. Klik hier om een digitaal kijkje in ons bedrijf te nemen.

2. Waarom hebben jullie gekozen om dit in het bedrijf te integreren?

Milieubewustzijn zit in onze genen, ik wil er graag alles aan doen om een schonere wereld achter te laten. Daarnaast wil ik een gezonde werkomgeving voor mijn personeel creëren waar we met plezier kunnen werken.

3. Wat levert dit jullie nu en in de toekomst op?

Onze MVO activiteiten leveren veel positieve PR en tevreden klanten op. Verder levert het een besparing van circa € 30.000,- op de jaarlijkse vaste kosten en ontvangen we van de overheid diverse subsidies op onze investeringen.

4. Hebben jullie nog meer plannen op het gebied van duurzaamheid?

Op dit moment hebben wij negen hybride aangedreven leenauto’s in onze vloot. Deze vervangen wij voor volledige elektrisch aangedreven auto’s.

5. Wat bevelen jullie andere bedrijven op het gebied aan?

Wij adviseren om goed in het bedrijf te kijken wat er nog verbeterd kan worden ten aanzien van duurzaamheid en wat het financieel bespaart. De investeringen die wij gedaan hebben leveren in de meeste gevallen ook een kostenbesparing op.

Bron: https://www.schadegarant.nl/explain/duurzaamheid-bij-autoschade-de-wilde/

Autoschade?

Heeft uw auto schade opgelopen? Dan kunnen wij die voor u oplossen. Vul onderstaande formulier in of bel direct 0578 – 57 67 77.


    Voor vestiging*:

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

    Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen.

    Autoschade video's
    Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.