Autobekleding reinigen: hoe doet u dat?

Vieze autobekleding is vervelend. Het geeft uw auto namelijk niet de verzorgde uitstraling die u wilt. En dat is niet fijn, helemaal niet als er collega’s, familieleden of vrienden meerijden. Daarom legt Autoschadebedrijf de Wilde u graag uit hoe u uw autobekleding schoon houdt én hoe u de autobekleding reinigt als deze toch vies is geworden.

1. Stoelhoezen

Om uw autobekleding te beschermen tegen vuil en vlekken, kunt u stoelhoezen kopen. Stoelhoezen zijn er in allerlei kleuren en stoffen en u kunt ze gemakkelijk om of op uw stoelen bevestigen. Het is niet nodig om de stoelhoezen altijd te gebruiken, want dan ziet u het interieur van uw auto natuurlijk nooit meer. Zo kunt u de stoelhoezen gebruiken wanneer u bijvoorbeeld met kinderen op pad gaat of wanneer u een huisdier meeneemt in de auto. Veel mensen kiezen ervoor de hoezen om hun stoelen te laten en deze enkel te verwijderen als er bijvoorbeeld mensen meerijden.

2. Afstotende middelen

Als u geen stoelhoezen wilt gebruiken, is het verstandig om uw bekleding te beschermen met vuilafstotende middelen. U kunt uw bekleding insprayen met dit middel, zodat vuil niet de kans krijgt om in te trekken en vlekken te maken in uw bekleding. Natuurlijk beschermt zo’n vuilafstotend middel maar in zekere mate tegen vlekken en is reiniging van uw bekleding soms alsnog nodig.

3. Ruim uw auto regelmatig op

Vlekken in uw bekleding ontstaan met name doordat uw auto niet schoon is. Wanneer er afval in uw auto rondslingert, ontstaan er al snel vlekken in uw bekleding. Zorg er daarom voor dat u na elke autorit uw auto opruimt. Wanneer u dit bijhoudt, is het nauwelijks werk en houdt u uw auto netjes!

4. Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Mocht er toch een vlek ontstaan in uw autobekleding, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Zo voorkomt u dat het vuil nog verder in de bekleding trekt en beperkt u dus de schade. U kunt een vlek snel verwijderen met speciale reinigingsmiddelen voor autobekleding, maar ook met middelen zoals Vanish. Zorg er altijd voor dat u de stoel na reiniging afneemt met lauwwarm water en een schone doek.

5. Laat uw autobekleding reinigen

Sommige vlekken kunt u bijna niet zelf verwijderen. Helemaal als een vlek al langere tijd in uw bekleding zit, is zelf verwijderen lastig. Als u uw autobekleding toch wilt reinigen, kunt u dit laten doen. Bij Autoschadebedrijf de Wilde kunnen we uw auto poetsen, van buiten én van binnen. Wij reinigen uw autobekleding op professionele wijze, zodat deze er weer als nieuw uitziet! U kunt bij onze vestiging in Vaassen of Twello terecht voor autobekleding reiniging.

Naast reiniging van autobekleding, kunt u ook bij ons terecht voor herstel van uw autobekleding en andere autoreparaties.

Schade opgelopen?

Heeft uw auto schade opgelopen? Dan kunnen wij die voor u oplossen. Vul onderstaande formulier in of bel direct 0578 – 57 67 77.


    Voor vestiging*:

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

    Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen.

    Autoschade video's
    Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.