Auto repareren of verkopen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Met zo’n 8.500.000 rondrijdende auto’s in Nederland, is dat al helemaal niet gek. Maar wat doe je als je schade rijdt aan je auto.. Ga je hem laten repareren of ga jij je auto verkopen?

Om dit besluit wat makkelijker te maken voor je, kun je kijken naar de dagwaarde van jouw auto. Rij jij bijvoorbeeld in een oude auto, dan is de dagwaarde van jouw auto laag. En is  dan jouw motor kapot? Dan wordt het een duur grapje natuurlijk..

Total loss

Wat hier dan nog wel eens bij kan komen kijken is het ‘’total loss verklaren van jouw auto’’. Hier heb je twee verschillende soorten van. Jouw auto kan economisch total loss of technisch total loss worden verklaard. Technisch total loss betekend letterlijk dat de auto technisch niet meer te repareren valt. Economisch total loss betekend dat de kosten van de reparatie hoger zijn dan de dagwaarde van jouw auto.

Even een voorbeeld hiervan:

Was de dagwaarde van jouw auto voor het ongeluk €20.000,- (dag-vervangingswaarde) en de waarde na het ongeluk €7.500,- (restwaarde)? En de kosten voor het repareren zijn meer dan €12.500? Dan is het financieel niet verstandig om de auto te laten repareren en kun je jouw auto beter verkopen.

Andere mogelijkheden

Ook al is de schade groot en worden de reperatiekosten heel erg hoog, zijn er altijd andere reperatiemogelijkheden om jouw auto alsnog te kunnen repareren. Dit doen wij met gebruikte materialen.

Heb jij hier vragen over? Dan kun je altijd even bellen naar (Vaassen) 0578 – 57 67 77 of naar (Twello) 0571 – 27 48 04.

Autoschade?

Heeft uw auto schade opgelopen? Dan kunnen wij die voor u oplossen. Vul onderstaande formulier in of bel direct 0578 – 57 67 77.


    Voor vestiging*:

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

    Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen.

    Autoschade video's
    Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.